torstaina, joulukuuta 14, 2006

Imetys kunniaan

Panin tyytyväisyydellä merkille, että Kansanterveyslaitos on asettanut työryhmän tukemaan ja edistämään imetystä. Imetyksellä on runsaasti suotuisia terveysvaikutuksia, jotka ulottuvat pitkälle myöhempään lapsuuteen ja jopa aikuisikään.

Jonkinlaisena hienona eleenä näen asiantuntijaryhmässä myös edustajan Imetyksen Tuki ry:stä. Olen aiemmin kirjoittanut Imetyksen tuki ry:n kamppailusta ja valituksesta eräässä aika härskissä äidinmaitokorviketutkimuksessa, johon Kansanterveyslaitoksen tutkijat ovat sotkeutuneet.

Lähde: Kansanterveyslaitoksen tiedote, 12.12.2006

4 kommenttia:

 1. Hieno juttu.
  Tämä on hyvä osoitus siitä, että kirjottelulla on vaikutusta. Kyseenalaistaminen vie asioita eteenpäin - joskus hyvinkin konkreettisesti ja nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Itselläni ei lapsia ole, mutta tuntuu oudolta, että jotkut valitsevat olla imettämättä. Sen verran olen katsonut sivusta elämää vauvojen kanssa että imettävä äiti pääsee helpommalla kuin pullosta ruokkiva. Sopivan lämpöistä evästä on aina mukana ja rahaakin säästyy. Tietysti pulloruokinnassa on se hyvä puoli, että silloin isä voi osallistua enemmän.

  Jos joskus lapsia hankin, aion niitä kyllä imettääkin. Lasten isä voi sitten tasapuolisuuden nimissä vaihtaa vaipat. ;)

  *P*

  VastaaPoista
 3. Äidinmaitokorviketutkimuksesta puheenollen, kaksi työryhmän jäsenistä on mukana tekemässä ainakin kahta eri äidinmaidonkorviketutkimusta, jotka saavat rahoitusta mm. korvikevalmistajilta. Saattaa olla useampikin, muista ei ole tietoa.

  VastaaPoista
 4. Unohtui mainita, että Suomessa on _yksi_ (1) kansainvälisesti arvostetun imetysalan tutkinnon (IBCLC) suorittanut henkilö, jota ei ryhmään ole pyydetty. Muissa maissa näitä IBCLC-tutkinnon suorittaneita (lääkäreitä, kätilöitä, puheterapeutteja, ravitsemusterapeutteja ym.) oli vuoden 2002 lopussa esim. Ruotsissa 3, Islannissa 23, Saksassa 642 (http://www.ilca.org/liasion/Current%20Situation%20PDF/Current%20English.pdf)

  VastaaPoista