maanantaina, elokuuta 30, 2010

Christer Sundqvistin terveysblogia kommentoidaan ahkerasti

**
Olen kirjoittanut terveysblogia vuodesta 2005 lähtien. Tänä aikana olen vienyt yli 2700 blogikirjoitusta lukijoitteni ihmeteltäväksi. Erinomaisen kiintoisaa on ollut huomata blogeille tyypillisen kommentointimahdollisuuden innoittaneen laajaa lukijakuntaani esittelemään omia käsityksiään käsiteltävistä terveysaiheista. Ilahduttavaa oli huomata, että mitään kauheaa vaatimusta lukijoillani ei ole kommenttien valvontaan. Melkein puolet teistä on sitä mieltä, että kommenttien nykyinen valvonta riittää. Poistan henkilöön kohdistuvat moitteet, humalassa kirjoitetut jonninjoutavat höpinät ja kommentteja, jotka eivät edistä asian käsittelyä.

Vuoden 2010 alussa blogini valittiin Suomen suosituimmaksi terveysblogiksi (Cision Media, 2010).

Jos haluatte seurata vilkasta kommentointia, teidän kannattaa vierailla näissä kirjoituksissani (suluissa kommenttien lukumäärä 19.8.2010 mennessä):
Nöyrä kiitos kommenteista!

13 kommenttia:

 1. Yksityishenkilön ylläpitämänä blogina tämä Veteraaniurheilijan blogi on ihan omalla tasollaan. Muut tulevat kaukana perässä. Tätä blogia kommentoidaan erittäin vilkkaasti. Ja syystä. Blogi on hyvä ja kirjoitukset on tehty haastavassa henegessä.

  VastaaPoista
 2. Risto on oikeassa siinä, että kirjoitan näitä blogikirjoituksia haastavassa hengessä. Terveysblogini lukijamäärät ovat vakiintuneet varsin korkealle tasolle (1000-1500 yksittäistä lukukertaa päivässä) ja tuohon kehitykseen en itse ole kovinkaan paljon voinut vaikuttaa. En nimittäin ole havainnut minkään yksittäisen kirjoitukseni johtaneen kovinkaan suuriin ryntäyksiin. Ei senkään jälkeen kun kirjoittajavieraana on ollut Pekka Puska, Matti Tolonen tai Mikael Fogelholm.

  Aikoinaan printtimedia otti juttuja terveysblogistani, mainitsi oikeaoppisesti lähteen ja välillä jopa pisti esille linkin terveysblogiini. Olipa minulla muutama luottotoimittajakin. Tällaiset toimittajien tempaukset Aamu- ja Iltalehdessä johtivat hetkittäisiin lukutapahtumapiikkeihin terveysblogissani (yli 20 000 lukijaa minulla on ollut parhaimpina päivinä). Nyt printtimedia ja erityisesti materiaalia näihin lehtiin tuottavat toimittajat ovat huomannut, että minä olen terveysblogeineni ja uutiskirjeineni vakavasti otettava kilpailija. Eihän kilpailijalle voi antaa medianäkyvyyttä - ei, vaikka onkin vain tällainen blogi eikä mikään aito lehti! Voihan siinä käydä niin, että terveysblogiini jää pysyvästi juttujani lukemaan ja sitten ei enää samassa määrin ole koukussa printtimediaan. Saattaa siinä siirtymävaiheessa jopa kyseenalaistaa printtimediassa esitetyt asiat.

  Yksityishenkilönä joudun kummastelemaan joidenkin keskustelufoorumien ihmeellistä suhtautumista terveysblogiini. Keskustelupalstoille kyllä kelpaa kaikenlainen tieto terveysblogistani, mutta jos on pieninkin vaara olemassa, että lukijoita karkaa foorumista terveysblogiini, niin jätetään tietenkin kaikki nykyaikaan kuuluvat linkitykset pois. Pahimpana tässä lajissa pidän Hiilaritietoiset -foorumia. Naurettavana pidän karppaus.info -nimisen foorumin minulle langettamaa ikuista porttikieltoa. En käsitä miksi nähdään tuollainen vaiva? Enhän ole juurikaan kirjoittanut tuossa foorumissa. Kirjassani "Sietämätön leveys" esille tuomani internetin keskustelupalstojen lieveilmiöt ovat ainakin näiden kahden mainitsemani foorumin kohdalla toteutuneet täysimääräisinä. Kuin pisteenä iin päälle jatkuu mainosmyyjä Kari J Mattilan kielletty tekstieni kopiointihomma Suomi24 keskustelupalstalla. Hän pitää itseään suurena sankarina, mutta minun silmissäni hän on yksi suurimpia luusereita tässä maassa. Ei toisen tekstejä saa varastaa omaan käyttöönsä edes keskustelufoorumille. Varsinkin jos kopioinnin kohteena oleva on nimenomaan häntä siltä kieltänyt. Mattila on täysin kykenemätön tuottamaan omaa järjellistä tekstiä, joten hän kopioi ja liittää löytämäänsä tekstiä palstalleen usein irrottaen lauseet aihekokonaisuudesta.

  Mutta en minä murhetta kanna näistä pikkuasioista. Riittää kun kerran viikossa saan jonkin myönteisen viestin blogini lukijoilta. Sen viestin varassa jaksan tehdä hommia.

  Parhain terveisin,

  christer

  VastaaPoista
 3. Isäntä on puhunut. Väkevästi! Älä huolehdi, Christer Sundqvist. Sinulla on enemmän tukijoita kuin ikinä saatat arvata. Sinä olet hyvä!

  VastaaPoista
 4. "Christer Sundqvistin terveysblogia kommentoidaan ahkerasti"
  3 kommenttia

  VastaaPoista
 5. Heh, aika hyvä huomio, että tätä kirjoitusta, jossa kerron miten ahkerasti terveysblogiani kommentoidaan EI kommentoida kovinkaan ahkerasti! Onneksi on näin. Mieluummin kannattaa kommentoida esim. Pekka Puskan, Matti Tolosen ja Mikael Fogelholmin kirjoituksia terveysblogissani.

  VastaaPoista
 6. Kommentoinpa kommentoidakseni, ja ettei huonoa huumoria unohdettaisi kokonaan, yhdyn edelliseen puhujaan!

  VastaaPoista
 7. Tämä blogi sen kuin vain paranee. Vieraskirjoituksia ja niiden kommentointia on ollut mielenkiintoista lukea. Todella erinomaisen valikoiman tunnettuja kirjoittajia Christer on saanut houkuteltua tänne kirjoittamaan.

  Olen ollut hyvin ilahtunut Tolosen runsaasta ja asiantuntevasta kirjoittelusta kommenttiosuuksissa. Toisaalta minua alkoi Janne K.:n tavoin hieman huolestuttamaan Tolosen (ymmärrettävästi) hieman markkinoinnin makuiset puheenvuorot. Sitten ilmaantui nimimerkki S. tasapainottamaan tilannetta. S. esittää mielestäni erittäin hyviä kysymyksiä, eikä tunnu purematta nielevän yhtäkään perustelematonta väitettä. Tolonen on osoittanut suoraselkäisyyttään vastailemalla asiallisesti S.:n esittämään asialliseen, mutta piikikkääseen kritiikkiin.

  Todella mielenkiintoinen, monipuolinen, sisällöltään laadukas ja älyttömän kattava terveysblogi. Ei ole ihme, että kirjoituksia kommentoidaan niin ahkerasti.


  Tyhmä Kyselijä

  VastaaPoista
 8. Edelliseen voisi kommentoida, että jos joka juttua mitä täällä on kirjoitettu kommentoidaan 3-500 kertaa, niin kommentteja alkaa kertyä monia tuhansia.

  Bloggailu on kovaa hommaa mutta tämä sivusto pitää kivasti sisällään tutkimuksia ja vierailevien asiantuntijoiden kirjoituksia. Niitä tarvitaan jatkossakin.

  Olisi kiva saada kuulla "virallisen ravitsemuksen edustajia ja juttuja" - niistä vasta parhaimmat keskustelut ja kommentit tulee. Voi olla ehkä vaikeaa ja enpä tiedä kaivataanko sitä tietoa....

  Ehdotan Christerille juttuja myös (varmaan on jo ollutkin) muista terveyteen vaikuttavista jutuista:
  - liikunnasta ja harjoittelemisesta eri ikäisenä
  - veden juomisesta ja määristä
  - unen ja levon laadusta/määrästä ja nukahtamisesta
  - rentoutumisesta
  - hivenaineista/mineraaleista ja niiden tasapainoista
  - musiikin terveysvaikutuksista

  (En kyllä tiedä tutkitaanko edes noita, mutta ovat terveyden pilareita)

  Kiitos Christer tästä blogista, ja siitä että joka päivä tietoa tulee lisää.

  VastaaPoista
 9. Linkit toisilla sivustoilla oleviin terveyssivustoihin oli mun mielestäni hyvä idea. Miksi ne lähtivät pois?

  VastaaPoista
 10. Minne hävisivät kommentit "Uutta tietoa masennuksen biologiasta"-kirjoitukseen?

  VastaaPoista
 11. Tuli muutama kommentti josta en pitänyt ja kesähelteillä en jaksanut lähteä kommenttiosastoa siivoamaan. Se on nyt jäähyllä.

  VastaaPoista
 12. Mulla olisi ehdotus vapaasti käytettäväksi.
  Esimerkkinä tämä blogi, voi olla käytössä suuressa maailmassa. Christer myy kirjaansa mm. vetoamalla ...ja mainoksista vapaana...

  Myy mainostilaa etiikkasi ja moraalisi sallimissa rajoissa, parhaimmillaan tarjoat helpon tavan hankkia tuotteita ja palveluja joihin itse luotat jne.. Mutta laita mainokset bannerin taakse, klikkaa jos kiinnostaa, ei ole pakko.

  Kritiikki on toki taattu, teet mitä teet. Kyllähän me klikataan, on pakko eli ei:)
  Ehkä kansa ymmärtää, ehkä ei...

  Rahalla saa ja hevoisella pääsee. Joutoraha pois kuleksimasta. Pakkohan tämmoisen on olla käytössä, 'tiedostavan' ja coolin porukan systeemeissä.

  Riittävän joustamattoman etiikan puitteissa homma voi toimia, ja taata asiallisen ja objektiivisen sisällön blogiin. Jos ylijäämää syntyy, credittiä, olen valmis huolehtimaan sen uudelleensijoittamisesta.
  Olettaen, että olet rahoitusvajeessa. Itse en koe 'köyhä on luova'- paradigmaa totuudenmukaiseksi, mieluummin vähintään riittävästi lähes kaikkea:)

  Oli miten oli,

  Some problems may occur due to selective perception of worldly phenomenonons and such. Our company is not to be held responsible of any consequences...:)

  VastaaPoista
 13. hankkia minkä tahansa luokan laillinen ajokortti, joka on rekisteröity tietokantaan.
  sähköposti: vincentmazeau18@gmail.com

  VastaaPoista