Pirjo Toikkanen Kotimaiset Kasvikset ry:stä ilahduttaa kotimaisten juuresten ylistyksellä. Nyt juurekset ovat "in". Juureksia syödään vuositasolla noin 12 kiloa henkeä kohden. Meille kaikille tutut juureslaatikot ja rosollit kaipaavat rinnalleen vaihtelua ja ohjeet päivitystä. Uutta makuvipinää saat vähälläkin vaivalla, lupaa Pirjo.
Lisää vaikkapa lantun keitinveteen omenamehua, porkkanalle appelsiini- ja punajuurelle sitruunamehua. Mausta juurekset jouluisin maustein: neilikalla tai inkiväärillä, muskotilla tai maustepippurilla, kardemummalla tai kanelilla. Suosi yrttejä ja sipuleita. Kokeile palsternakkaa ja selleriäkin joulujuureksena. Paahda uunissa tai pikapaista pannulla. Käytä hyväksesi oikopolkuja: juureksia saa myös valmiina soseina ja paistovalmiina laatikkoaineksina.
Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry, 20.11.2006
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti