torstaina, marraskuuta 30, 2006

Skandaalimaisen huonoa journalismia

Olen aiemmin ihmetellyt suomalaisen terveysjournalismin alennustilaa. Mediuutisten ravintotoimittajat kirjoittavat mitä sattuu, olen todennut. Nyt lääkäri Pekka Nykänen on myös huolissaan terveystoimittajien kirjoittelusta. Helsingin Sanomien toimittaja kirjoittaa näin:

Kolmekymmentäviisi vuotta sitten seksuaalista esineellistämistä vastaan taistelleiden naisten kumppanit kuuluvat nyt ikänsä puolesta potenssilääkkeitten markkinoinnin parhaaseen kohderyhmään. Lääketeollisuudelle se ei kuitenkaan ole riittänyt, vaan lääkäreiden kautta markkinoinnin kohteeksi on otettu myös näiden pariskuntien pojat.

Artikkelista Nykänen on saanut vaikutelman, että lääkärit kirjoittavat potenssilääkkeitä lukiolaispojille. Hän kysyi sen takia apteekin farmaseutilta monelleko alle 20 -vuotiaalle nuorelle miehelle hän on myynyt viimeisen vuoden aikana potenssilääkettä. Vastaus: Ei yhdellekään.

Helsingin Sanomien toimittajakin olisi voinut ottaa puhelun apteekkiin ja kysyä samaa mutta tällöin olisi jäänyt lääkäreitä syyllistävä skandaalijuttu kirjoittamatta.

Että sellaista journalismia.

Lähde: Lääkäri Pekka Nykäsen erinomainen nettipäiväkirja, 30.11.2006

1 kommentti:

  1. Alan vähitellen ymmärtämään miksi olet niin kiivaasti noita Tolosen potenssilääkkeitä vastaan. Hänhän syyllistty sekä huonoon journalismiin että huonojen tuotteiden kauppaamiseen.

    VastaaPoista