perjantaina, marraskuuta 10, 2006

Eurooppalaiset kokevat itsensä terveiksi

Toimittaja Elina Latvala kirjoittaa eurobarometristä. Se on terveyttä, ruokaa ja ravitsemusta koskeva kysely. Useimpien eurooppalaisten mielestä (85 %) yhteiskunnan pitäisi panostaa enemmän väestön lihavuusongelmaan. Esimerkiksi EU:lla pitäisi vastaajien mielestä olla nykyistä suurempi rooli lihavuuden ehkäisemisessä. Komissio aikoo vastata tähän kehittämällä ehdotuksia eurooppalaista strategiaa varten, terveys- ja kuluttaja-asioista vastaava Euroopan komission jäsen Markos Kyprianou kommentoi tiedotteessa.

Monet barometriin vastanneista kokivat olevansa ikäänkuin länsimaisen mukavuuskulttuurin ansassa, mikä rajoittaa heidän pyrkimyksiään kohti terveellisempiä elämäntapoja. Kiire näytti olevan suurin este terveellisen ruokavalion noudattamiselle. Yhdeksän kymmenestä oli myös sitä mieltä, että mainokset vaikuttavat lasten ruoka- ja juomatottumuksiin.

Eurooppalaiset kokevat terveydentilansa yleisesti ottaen hyväksi. Eurooppalaisista 55 prosenttia koki painonsa sopivaksi, kun taas 38 prosenttia tunsi itsensä ylipainoiseksi. Ei liene yllättävää, että naiset (44 %) kokivat itsensä ylipainoiseksi useammin kuin miehet (32 %). Tutkimuksen mukaan 95 prosenttia EU:n kansalaisista oli samaa mieltä siitä, että lihavuus on haitallista terveydelle. Useimmat eurooppalaset uskoivat, että terveellinen syöminen tarkoittaa tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion noudattamista ja kasvisten ja hedelmien kulutuksen lisäämistä. Kasvisten syönnin lisääminen ja rasvan vähentäminen olivatkin yleisimpiä muutoksia, mitä eurooppalaiset ruokatottumuksiinsa tekivät.

Lähde: Finfoodin uutiskirje, 10.11.2006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti