keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Kelpasin moderaattoriksi

Asiat ovat tänään edenneet nopeasti. Henryn esille nostama ajatus erityisestä ravintoaiheisesta foorumista tai keskustelukanavasta missä minä voisin jollakin tavalla pohtia maailman ongelmia, suuria ja pieniä, on toteutunut.

Minulla on oma pienen pieni nurkkaus Hiilaritietoiset.net:in erinomaisessa foorumissa. Muistatteko sen vanhan telkkarimainoksen: Ajatar on Foorumissa? ... christer on foorumissa!

6 kommenttia:

 1. No juu! :>)

  Minä alan kirjoittelemaan siellä, mutta nyt kuten aina, minulla on taas kysymys:
  - Kirjoitellaan nyt siellä tai täällä, ja alamme pöyhimään, kuten sinä teet omassa blogissasi, kuinka kovasti voimme pöyhiä?

  Itse olen ehdoton mitä tulee sananvapauteen ja siksi katson että kaikkea voidaan pöyhiä ja julkaista, kunhan kohdetta ei herjata. Eli jos jotain kirjoittaa, täytyy se myös osata todistaa, tai antaa osoite jotta lukija voi sieltä käsin tarkistaa mitä on sanottu.

  Niinkuin varmasti tiedämme, lehdet ja myös muu media pyörii mainosvaroin, joten siellä päätoimittaja on aina kahden tulen välissä, eikä hevin julkaise esim. juttua joka kertoo jonkin (negatiivisen) asian jostakin meijeristä ja sen lobbailuista.

  Tätä ongelmaahan meillä ei ole. Ei tässä pallo jalassa juttuja kirjoitella.

  Toinen asia joka minua kiinnostaa, niinkuin sinä Christer tiedät, on seuraavat otsikot/jutut:

  Pelle on opiskelija (työtön/eläkeläinen tms). ja hänellä on vain 3 Euroa, per päivä, ruokaan. Mitä hänen pitäisi ostaa, jotta hän saisi mahdollisimman monipuolisen ravinnon itselleen. Esim. 10 päivän aikana.

  Siis ei ole kysymys siitä, miten pysyä hengissä esim. 3 Eurolla. Tiedän mitä opiskelijat syövät:
  kaurapuuroa ja perunasta tehtyä velliä maidon kera.
  Mutta, mutta... mitä muita vaihtoehtoja on saada elimistöönsä sitä taikka tätä hyödyllistä?

  (Miten säästää ja venyyttää Euroa on sitten enemmän minun alaani ;>) ja voin siitä sitten kirjoitella)

  - Villellä on 5 euro käytettävissään per päivä. Ja sama kysymys.

  P.S. Jos 3 ja 5 Euron budjetit tuntuvat liian tiukalta, voidaan ajatella 5 ja 7 Euron budjetteja.

  Christer, voin auttaa tässä jutunteossa sinua "koukkimalla" perus- yms. tavaroiden hintoja eri kaupoissa.
  Tällähän ei ole mikään kiire, juttu on ajaton.

  Henry

  VastaaPoista
 2. Kiehtovia kysymyksiä Henry. Olen jo ryhtynyt hommiin vastatakseni sinulle tuohon "mitä terveellistä ruokaa saa mahdollisimman vähillä euroilla". Ei ole kovinkaan helppo kysymys! Jo ajatus siitä miten määritellään terveellinen ruoka, on iso ongelma. Yritän parhaani ja muut tätä lukevat auttanevat.

  Sen voin ainakin sanoa, että kaurapuuro ja perunavelli maidolla vaikuttaa vähän turhan ravintoköyhältä vaihtoehdolta varsinkin koko päiväksi.

  Olen samaa mieltä kanssasi sananvapaudesta mediassamme. Voi olla, että kaikki ravintotieto ei ole tasapuolisesti esillä. Ainakin meijerivoi on vaiettu kuoliaaksi. Teollisista transrasvoista halutaan olla hiljaa jne.

  Oikein mukavaa kun kirjoittelet!

  VastaaPoista
 3. "Itse olen ehdoton mitä tulee sananvapauteen ja siksi katson että kaikkea voidaan pöyhiä ja julkaista, kunhan kohdetta ei herjata. Eli jos jotain kirjoittaa, täytyy se myös osata todistaa, tai antaa osoite jotta lukija voi sieltä käsin tarkistaa mitä on sanottu."

  Hiilaritietoisten foorumin perustajajäsenenä ja ylläpitäjän hyvänä ystävänä voin allekirjoittaa, että juuri tuo on foorumin periaate. Olemme tiukkoja totuudenetsinnässä ja lahjomattomia, mutta käytöstavat on säilytettävä, ja kaikkien ihmisten ihmisarvoa kunnioitettava.
  Me voimme toimia kuten tutkivat journalistit ja pöyhiä asioita, mutta mitään tuomioita emme lähde julistamaan. Aivan samoin kuin emme ryhdy julistamaan yhden ja ainoan oikean ruokavalion puolesta. Konsensusta voimme rakentaa joistakin perusperiaatteista (ne oikeastaan löytyvät Henryn avauskirjoituksesta hiilaritietoisiin :)), mutta variaatiot saa ja pitää jokaisen yksilön ratkaista itse. Ugh! Olen puhunut, tämä squaw alkaa töihin, aamukahvi on juotu ja tämä kierros oli kai se "lehtileivän" korvike.

  VastaaPoista
 4. Loistavaa, Christer! Onnea! Hiilaritietoiset sai juuri uuden lukijan...

  VastaaPoista
 5. Minä olen hiilatitietoiset-forumin ylläpitäjä ja olen kovasti iloinen sinne tekemistänne avauksista. Jatkakaa samaan malliin, periaatteenne ovat oikeita!

  VastaaPoista