Valio ja Raisio aloittavat tutkimusyhteistyön muun muassa ravitsemustutkimuksen alalla. Yhteistyö käynnistyy vaikkapa rehujen ja rasvojen tutkimuksessa. Tarkoitus on kuitenkin pitää kummankin yrityksen tuotekehitys itsenäisenä. Yritysten yhteistyöllä saadaan kuitenkin lisäarvoa tuotekehitykseen. Täsmällisiä yhteistyöhankkeita ei ole toistaiseksi sovittu, mutta tavoitteena on yhdistää Valion tietämystä maidon ravintoaineista ja muista ainesosista sekä Raision vilja- ja rasvaosaamista. Molemmat yritykset ovat panostaneet terveellisten elintarvikkeiden kehittämiseen jo pitkään.
Asiantuntijoiden mukaan yhteistyöstä hyötyvät myös kuluttajat entistä terveellisempien ja herkullisempien tuotteiden muodossa.
Lähde: Finfoodin uutiskirje, 13.11.2006
Rasvaton jogurtti, johon lisätään kuivattua ruisleipää ja makeutusainetta.
VastaaPoistaAi niin, virolaisthan jo tekevät sitä - ainakin melkein. Jogurtti ei ole rasvatonta ja makeutukseen on käytetty sokeria, mutta siitä on hyvä jatkaa.